Tags: johanna rotko, project, science

Yeastograms („drojdiograme”) – imagini realizate cu celule de drojdie vii – sunt formate prin cultivarea drojdiei pe un mediu de creștere biologic. În drojdii cresc diferiți microbi cu caracteristici unice, cum ar fi drojdiile, bacteriile, mucegaiurile, ciupercile, miceliul și alte specii neidentificate.

Johanna Rotko fotografiază diferitele schimbări ale imaginilor de drojdie în mod regulat în timpul existenței lor. Reciclatorii de carbon, adică mucegaiurile, joacă un rol major pe măsură ce imaginile de drojdie îmbătrânesc. Rotko susține că avem nevoie de imagini care să ne facă să ne gândim la relația noastră cu microbii, acei mici parteneri, deoarece aceștia există într-un număr de neînțeles de mare în jurul nostru și în noi. Suntem holobioniții (termen științific – unde un holobiont este un ansamblu al unei gazde și al multor alte specii care trăiesc în sau în jurul ei, formând astfel, împreună, o unitate ecologică discretă).

Johanna Rotko, artist vizual stabilit Kotka, Finlanda, lucrează cu materiale vii, în principal diferite drojdii. Acest set de fotografii provine dintr-o levură din cele mai recente cercetări și arată rezultatul cu mucegai Neurospora / Chrysonilia. Drojdia a fost expusă în spațiul SOLU al Bioart Society din 27 august până în 13 septembrie.  

Mai multe, accesând: www.johannarotko.com