Tags: avril corroon, experiment, project, science of food

Răspunzând crizei locuințelor din Irlanda și Londra, Spoiled Spores (2019)  este o instalație de până la 25 de brânzeturi toxice realizate cu o cultură de mucegai negru toxic eșantionat de la unități de închiriere din Dublin și Londra. Corroon provine din Irlanda, unde criza locuințelor este probabil una dintre cele mai mari probleme economice și sociale cu care se confruntă țara. Cazarea la cumpărare în Dublin din 2012 a crescut cu 90%, cu o diferență de salarii care crește doar cu 18%. Prin urmare, numărul familiilor fără adăpost a crescut cu 216% din martie 2015.

Timp de un an, Corroon a cules numeroase forme de mucegai de pe pereți și plafoane umede din Londra și mai târziu din Dublin. Perfect maturate, aceste brânzeturi de lux aparent de ultimă generație sunt unice, fiecare cu o listă de ingrediente, inclusiv costul chiriei, și numite în mod unic după chiriașii corespunzători, Katie, Alan, Sophie etc. La intrarea în instalație, spectatorii sunt loviți de mirosul greu de brânzeturi mucegăite, care sunt așezate în frigidere industriale, care fredonează puterni, baritonal. În același timp atrăgător și respingător, parfumul este folosit pentru a se juca cu noțiuni de gust și este legat de clasă, prezentând totodată o comunicare corporală între burdufurile abjecte și privitor.

Atrasă de ideile de roți de brânză și condimente sezoniere, scurtmetrajul relatat de Corroon dezvăluie procesul de producție și istoria neașteptată și profund tulburătoare, proveniența matrițelor. Această adiacență ne atrage la un aparent negustor de brânză, doar pentru a dezvălui un comentariu șocant asupra condițiilor de viață, inclusiv ale ei, din care au fost prelevate probe de mucegai ca bază pentru aceste presupuse Camembert-uri și Gorgonzola.

Bio

Avril Corroon lucrează cu imagini în mișcare, performance și sculptură pentru a investiga inechitatea bogăției și situațiile în care condițiile de viață precare devin cotidiene. În primul rând, ea s-a concentrat asupra crizei locuințelor din Irlanda și Londra și asupra exploatării forței de muncă. Interpretând logo-ul Airbnb de pe acoperișul orașului, realizând brânzeturi din mucegai colectate din spațiile închiriate sau filmând în secret în timp ce era chelneriță într-un restaurant, ea îmbină umorul absurd și o perspectivă politică pentru a forma narațiuni vizuale. Recent, Avril a încorporat materiale efemere și forme subtile precum mirosurile; podele lipicioase, umede de dezumidificatoare și reproduceri de capodopere din resturile de mâncare. Aceste caracteristici activează simțul tactil și olfactiv, examinând noțiunile de gust și clasă folosind comunicarea corporală, de ex. plimbarea pe o podea lipicioasă îmbibată cu vin sau reproduceri de capodopere din reziduurile alimentare.

Avril are un master de la Universitatea Goldsmiths în 2019 și este licențiată în Arte Plastice Media de la Colegiul Național de Artă și Design în 2014. Expozițiile individuale includ Mother’s Tankstation, Taco, Londra, Spoiled Spores (în viitor) la The Lab, Dublin 2019, Just Do It, Ormond Studios, Dublin, 2014. Expoziții de grup și proiecții: o expoziție de două persoane la Galeria Peer din Londra (viitoare), The Feminist Supermarket at Ormston House, Limerick, Work in Progress at South London Gallery, London 2020, Forming a Residency Association at Lux, London, 2020, The Old Operating Theatre, London, 2019, Enclave, London, 2018, My Brilliant Friend, organizată de Rayne Booth la Temple Bar Gallery & Studios, Dublin, 2016, Plastik Moving Image Festival, Irish Film Institute , Dublin 2014. Fool’s Bells Fall la Hotel Maria Kapel, Olanda, 2016, Cunoaștere și alte mituri la Platform Arts, Belfast, 2015. În prezent, este în rezidență cu Acme Studios Post graduate award.