Tags: AI, art, creative, technology

instrumente creative pentru arta AI

Dacă ești interesat să utilizezi inteligența artificială în munca ta creativă, aplicațiile, software-ul și instrumentele de mai jos sunt un bun început. Chiar dacă nu ai nicio experiență într-ale machine learning-ului, poți începe cu unele dintre instrumentele mai simple și apoi sa te extinzi de acolo. Poți folosi un tool de editare foto AI precum Deep Art, un generator de artă AI precum Deep Dream Generator, un generator de imagini AI precum Artbreeder (alias GANBreeder), un generator de picturi AI precum AI Painter, un creator de desene animate AI precum Cartoonify sau să desenezi cu o rețea neuronală folosind Quick Draw.

Pe măsură ce instrumentele de artă AI devin mai populare, operele de artă AI se vor integra tot mai mult în cultura noastră. Le vedem deja pe coperțile albumelor pop, îmbrățișând pereții galeriilor de artă tradițională, în arta digitală și pixel art și extinzând noțiunea noastră de artă generată de computer. Prin utilizarea tool-urilor de crea artă generată de inteligență artificială și prin crearea de lucrări cât timp ce acest domeniu este la început, și tu poți contribui la depășirea granițelor creativității umane.

Cum ne vor transforma rețeaua neuronală și experimentele AI potențialul nostru creativ? Alătură-te explorării noastre a artei machine learning-ului!

Ce ne place nouă

Runway ML – Un tool simplu, ce nu necesită cod, care simplifică experimentarea cu modele de machine learning în moduri creative.

GANBreeder – Mixezi două imagini pentru a crea altele noi folosind GANBreeder. (Reține că GANbreeder a fost redenumit ArtBreeder, cu mai multe modele AI pentru manipularea fotografiilor).

Nature of Code – Această carte interactivă te învață cum să codifici arta generativă; ultimul capitol este o introducere excepțională în arta AI, cu exemple reale de cod.

Processing – Un software flexibil și un limbaj de programare pentru a învăța cum să codezi în contextul artelor vizuale. Include p5js (Processing pentru JavaScript) și Processing.py (Processing pentru Python). [Processing nu folosește AI, dar este un instrument excelent pentru arta vizuală generativă].

Magenta – Un proiect de cercetare open source care explorează rolul învățării automate ca instrument în procesul creativ. (Abilități de cod necesare).

ml5.js – ml5.js își propune să facă machine learning accesibilă pentru un public larg de artiști, coderi creativi și studenți direct din web.

Generatoare AI de imagini

Deep Dream Generator – stilizează-ți imaginile folosind versiuni îmbunătățite ale Google Deep Dream cu Deep Dream Generator.

DeepArt.io – Încărci o fotografie și aplici diferite stiluri de artă cu acest generator de imagini AI sau transformi o imagine într-un portret AI al tău. (vezi și DreamScope).

GoArt – Creează efecte foto AI care fac fotografiile tale să arate ca picturi portrete celebre cu acest generator de imagini AI. (Web, Android și iOS. Realizat de Fotor).

Deep Angel – Un tool care te ajută să elimini automat obiecte sau oameni din imagini. (Web. Realizat la MIT).

Google Deep Dream – depozit GitHub pentru implementarea Google Deep Dream.

Fractal Art Generators – Chiar dacă aceste instrumente de artă fractală nu folosesc de fapt AI, există un mare interes pentru ele, deoarece se află în domeniul artei generate computațional.

Visionist: Aplici stiluri AI Art în fotografiile tale, inclusiv filtre abstracte, portrete decupate și multe altele (iOS. Generator Deep Art realizat de 3DTOPO Inc.).